2019 Çeşitlilik Göçmen Vize Kurası İçin Yeni Başvuru Dönemi

Yaşanmış teknik problemlerden dolayı DV 2019 programına kayıt dönemi yeniden başlatılacaktır. Bu nedenle 18 Ekim 2017 tarihihinden önce yapılmış olan başvuruların yeniden yapılması gerekecektir. Eşitliği sağlamak ve başvuran herkes için sürecin bütünlüğünü korumak adına bu yıl için kayıt dönemini yeniden başlatılacaktır.

- DV 2019 programı için yeni kayıt dönemi 18 Ekim 2017 Çarşamba günü Doğu Gündüz Saatine göre (EDT) öğlen 12:00’de başlayacak ve 22 Kasım 2017, Çarşamba günü Doğu Standart Saatine göre (EST) öğlen 12:00’de kapanacaktır.
- Eğer 18 Ekim 2017 tarihinden önce DV 2019 programına başvuru yaptıysanız bu başvurunuz geçerli sayılmayacak; yeni kayıt döneminde bir başvuru daha yapmanız gerekecektir. Program kuralları gereği birden fazla başvuru yaparsam diskalifiye olurum endişesi duymadan yeni bir başvuru daha yapabilirsiniz. Yeni kayıt döneminde birden fazla başvuru yapan katılımcılar diskalifiye edilecektir.
- Elektronik DV başvuru formuna (E-DV) yeni kayıt döneminde resmi E-DV websitesi state.govadresinden ulaşabilirsiniz. DV Programı Yönergeleri Dışişleri Bakanlığı’nın kamu web sayfası usvisas.state.gov/dv/instructions adresinde mevcuttur.
- Programa katılmaya uygunluk kurallarında bir değişiklik yoktur.
- 15 Mayıs 2018’den itibaren DV 2019 kurasına katılan kişiler kurayı kazanıp kazanmadıklarını elektronik başvuru sonrasında ekranda çıkan konfirmasyon numarasını kullanarak state.govadresindeki Başvuru Durumu Kontrol (Entrant Status Check) sayfasından öğrenebileceklerdir. Başvuru Durumu Kontrol sayfası kazananları, kendileri ve vize almaya uygun aile bireyleri için Çeşitlilik Göçmen Vizesine nasıl başvuru yapabilecekleri hakkında bilgilendirecektir. Dışişleri Bakanlığı vize mülakat tarihlerini de Başvuru Durumu Kontrol sayfasından duyuracaktır.

Gerİ Dön